dimecres, 9 de maig del 2012

fira

La ciutat es prepara per un cap de setmana ple de música, roses i paradetes de comerços. Enguany a l’Exposició Nacional de Roses, que arriba a la seva 54a edició, es podran veure i olorar més de 10.000 roses, de més de 150 varietats diferents. Un any més, els visitants podran veure roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa, i la resta del món.

El fil conductor d’aquesta edició és el color de les roses, i en el marc de l’exposició es presentarà la rosa dedicada a Joan Nicolau, autor als anys seixanta d’un documental sobre el procés de creació de noves roses.

A més, durant les festes podrem degustar les  receptes amb roses i altres flors que diversos cuiners i pastissers locals van elaborar en les Jornades Gastronòmiques celebrades el mes d’abril. Al seu web podeu consultar els restaurants participants.

El Roserar Dot i Camprubí, nou escenari de les Festes

El parc del Roserar de Dot i Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris nous de les Festes de Primavera d’aquest any. L’Ajuntament posarà en marxa un autobús gratuït des del Palau Falguera fins aquest parc temàtic dedicat a les roses per donar a conèixer a la ciutadania l’espai. L’autobús funcionarà d’11 a 14 h i de16 a 20 h, amb un interval de pas de 20 minuts.

La Fira estrena l’Espai d’Innovació a la Plaça de la Vila

També en el marc de les Festes de Primavera s’organitza la 33a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, un gran aparador comercial que omplirà els principals carrers del centre de la ciutat de parades i estands de diverses activitats econòmiques i socials. Una de les principals novetats d’aquesta edició és la creació de l’Espai d’Innovació i indústria local a la Plaça de la Vila. Aquest espai pretén potenciar la participació de la indústria local a la Fira i fer visible les seves activitats a la ciutadania.

A l’espai hi haurà una mostra dels projectes més innovadors del teixit industrial i emprenedor de la ciutat, com ara l’empresa Ictineu Submarins, que presentarà el prototip del submarí Ictineu 3, l’empresa Musa aircraft, que presentarà de forma virtual el prototip d’una avioneta monoplaça per a ús comercial, o la firma Monty que exhibirà les seves bicicletes elèctriques, entre altres.

En la zona d’innovació també hi serà el Bus de la Innovació d’ExpoCaixa on es podran descobrir els últims avenços en tecnologia a través de  l’exposició TecnoRevolució.

Les colles es traslladen a la Plaça de l’Estació

Aquest any les colles de la ciutat, agrupades a la FETS (Federació d’Entitats Tradicionals de Sant Feliu), es traslladen del Pati de l’Ateneu,  a la Plaça de l’Estació, amb l’objectiu d’obrir-se encara més a la ciutadania, i ser més visibles. Com cada any les bèsties de Sant Feliu seran allà perquè tothom s’hi pugui acostar a veure-les de prop.