dimarts, 16 d’octubre del 2012

El Prestige

Ja no recordava l'enfonsament del Prestige, quan avui ha començat un judici que ha de durar fins al maig de l'any que vé.
S'acusa al capità i part de la seva tripulació, però els qui de veritat feien el negoci sembla que no els han ni mencionat, com si el petroli hagués aperagut del no res.
El negoci del petroli no l'han ni tocat, per contra d'un pobre capità que potser la va"Liar parda" però que de fet el van enganyar durant el naufragi, i que ara es carregarà el mort d'un mètode mercantil del qual no té competència.Sembla que la manera de comerciar amb el cru no s'ha ni posat en dubte.
Els polítics el van enganyar perqué anés mar endins a buidar el fuell, quan ell de fet volia anar aprop de la costa per salvar la pell.
És culpable realment de commendar una carraca enorme fins a l'altre punta del món, carregat amb 70 tonelades de cru "caríssim", que quan va fer un pet com una glar varen volguer fugir i salvar-se, però a quin preu, l'amo del petroli no ha fet acte de presència, i els polítics que pensaven com gairebé sempre en clau electoral se'l van rifar. Ara comença el judici i pobre home és culpable de la ruïna del poble Galleg, d'haver de plegar d'ofici per suposada incompetència, de ser un criminal polític, i una bomba pel consumidor, Quin Marronàs!

Roc