dimecres, 20 d’octubre del 2010

EXPOSICIÓ DE MIQUEL BARCELÓ




Aquest estiu vam anar a veure l'exposició de Miquel Barceló a l'espai de Caixafòrum.
A mi el que més em va cridar l'atenció va ser la forma en que trevallava la matèria en les seves obres, com si volgués traspassar l'espai pla del paper. Per fer això utilitza elements de la natura, com plantes, llavors,...i les mescla amb l'espai de la pintura i de la matèria del suport. És a dir, va més enllà de la pintura en sí, utilitzant materials orgànics.
Això també ho podem trovar al video de la performance que també vam veure, on una persona es va cubrint de fang i matèria, fussionant-se en l'espai de la paret. Al final veiem com aquesta persona surt d'entre un munt de matèria que se li llançava literalment.
Jo mai m'oblidaré de l'expressió d'aquell home, entre aterroritzada i en suspens, mentre se li llançaven blocs de fang en forma de càntirs i s'anava cobrint de fang i d'altres materials, i tant es cobria que al final no hi ha rastre de l'home. Per a mi era com si el maltractessin. Tot això em va resultar molt impactant. La música acompanyava tot aquest espectacle, era una música penetrant i amb molta força.


Chus