dimarts, 15 d’abril del 2014

Salut

Dormim poc a diari.
Tantes llums a totes hores afecten al ritme del son.
El cos humà necessita unes hores de dormir i d´activitat. El nostre "rellotge intern" és el que s´encarrega de regular els periodes de son. També s´incronitza nombrosos processos biològics amb el nostre entorn, per exemple, amb les hores d´exposició a la llum.
No és d´estranyar, per tant, que el llum artificial, els programes televisius i els torns de nit i inclòs l´activitat que tenim en Internet o el mòvil, contribueixen a que es produeixi una desincronització amb el nostre rellotge biològic intern.
Les conseqüències es noten: es pateix una manca de son crònica, que afecta fonamentalment als dies laborables, mentre que en els dies lliures s´intenta compensar dormint més hores o tirar-nos llarges migdiades.
A més a més, estudis recents indiquen que quan es produeix aquesta alteració en els ritmes de son, n´hi ha més probabilitats de patir sobrepès u obesitat.

Consells per al consumidor: Si busca un osteòpota o un quiropràctic, trobarà des de metges o fisioterapèutics que s´han format en aquelles disciplines, fins i tot persones que han superat un curs en quelcom dels centres que les imparteixen d´Espanya o de l´estranger. Sigui cautalós i prengui nota:
Confïi en qui no li posi pegues quan vostè li pregunti sobre la seva formació o els rètols que l´acrediten. En cas de dubtes, podria preguntar al col.legi de metges o de fisioterapèutics, i li comfirmarant si el terapeuta té o no aquelles titulacions. Per comprobar si un professional és osteòpata o quiropràctic, sàpiga que les associacions de referència són al Registre d´Osteòpata d´Espanya i l´Associació Espanyola de Quiropràctica. Segons ells, tots els seus membres tenen titulacions que ofereixen certes garanties.

En el primer contacte, deurien preguntar-li per el seu estat de salut, enfermetats, al.lèrgies, fàrmacs que estant prenent... podrien demanar-li inclòs informes mèdics, proves, com radiografies, a fi de valorar el seu cas. També deurien examina´l.

G.P