dimarts, 11 de febrer del 2014

CANDALERA 2014

Hem anat caminant  cap a Molins de Rei.... es la fira de la Candelera i hem visitat la zona de plante, flors, arbres plantes aromàtiques.
Hem plantat un cirerer i un eucaliptus al jardí Pins d'OR.
Mantemin el parterre de plantes aromàtiques, farigola, espigol, menta, romaní....
i també hem plantat fresoneres.
grup de jardí

Fira 163 Candalera  a Molins de Rei .... 2 de Febrer de 2014
"Molins de Rei ha sabut mantenir viva la Fira de la Candelera des de fa més de 150 anys. L’agricultura és el fil conductor i l’origen d’aquesta festa que s’ha mantingut al llarg dels anys, i alhora ha anat incorporant diferents canvis i novetats, i ha sabut combinar tradició i modernitat, que són els dos elements que caracteritzen aquest esdeveniment firal. La Fira és, d’una banda l’exponent d’un bon nombre de sectors que abracen aspectes molt diversos de l’economia: planter i jardineria, maquinària agrícola i de jardineria, cavalls i bestiar, vins, alimentació, comercial i industrial, de l’automòbil, brocanters i col•leccionisme, artesania i encants, ecologia, arts; i, d’altra, és el marc on es desenvolupen diferents activitats socioculturals i lúdicofestives: el pregó amb què s’inicia l’esdeveniment, les jornades agràries, el típic esmorzar de traginers, els concursos, les exposicions, els concerts, els espectacles teatrals, les presentacions de llibres, els castellers, les ballades de gegants, la botifarrada popular, activitats relacionades amb el mon del motor, etc.; completen el que la vila ofereix a molinencs i forans. Cal ressenyar també la participació dels més petits en la fira jove i de les entitats i associacions de la vila amb estands propis, així com les activitats relacionades amb el món del motor i el parc d’atraccions.
La Fira de la Candelera és la celebració més emblemàtica de Molins de Rei i una de les tradicions més populars del nostre país, que avui és possible gràcies a l’esforç i a les iniciatives de tot un poble que el llarg de moltes generacions ha invertit en aquest projecte col.lectiu de projecció de la vila, d’obertura i acolliment., així es descriu aquest singular esdeveniment firal i festiu des del web www.molinsderei.cat
 Per aquests motius la Generalitat va distingir la Fira de la Candelera de Molins de Rei com a festa tradicional d’interès nacional l’any 2002. I així és com el primer dissabte i diumenge del mes de febrer la cita és obligada: Molins de Rei, la vila vuitcentenària, us espera a tots per a oferir-vos una de les mostres agrícoles, comercials, industrials, culturals i lúdiques més arrelades a la comarca del Baix Llobregat i al nostre país.
És prou conegut el refrany que diu:
 Si la Candelera plora,
 el fred és fora.
 Si la Candelera riu,
 el fred és viu.
 I com els molinencs i molinenques, afegeixen:
… I tant si plora , com si riu, a Molins de Rei veniu! Per ampliar informació:

www.molinsderei.cat/candelera

propera Candelera 2/02/2015