dimarts, 14 de gener del 2014

"Els Glogus d'Or" 2013 (Hoollywood)

"Els Globus d'Or no punxen
La ceruimònia dels Globus  d'Or. ahir a la matinada (dia 13/01/2014), va tornar a ser una veritable festa. Hi va haver de tot; abundància d'alcohol, sorpreses, triumfs predictibles, molt d'humor, una mica de vergonya, un homenatge amb una quota de polèmica i premis per a tothom, simplement un reflex d'un any en el qual la competència no podria ser més dura. Els objectius de tots els involucrats es van complir al peu de la lletra.
  Les presentadores, Amy Poehler i Tina Rey, van tornar a demostrar que juntes son dinamita i que poden dir absolutament el que vulguin, i fer-ho amb molta més nivell que el seu predecensor, Ricky Gervais. I si bé hi va haver premis per a 12 anys d'esclavitud, Gravity, El lobo de Wall Street, Dallas Buyers Club i La gran estafa àmericana, sens dubte la gran guanyadora de la nit va ser l'Associació de Premsa Estrangera de Hoollywood (HFPA són les seves sigles en inglès), l'organització periodística integrada per uns 85 corresponsals que és al darrere d'aquests premis. SI bé la tradició sempre ha estat qüestionar-ne la credibilitat i la serietat professional d'alguns dels seus integrants, el consens després de la 71a ceremònia dels Globus d'Or entre els critics nord-americans és que els premis es van repartir amb justicia i sentit comú (més enllà de certs dubtes sobre els dos guardons a millor sèrie i millor actor de comèdia, que va rebre la nova sèrie Brooklyn nine nine).
  La vetllada va començar amb una encertada introducció de Fey i Poehler, en quà es va burlar de Leonardo DiCaprio i la seva fascinació per les supermodels, van reveler un aparent secret sobre les qy¡ualitats masculines de Tom Hanks, i van fer riure tota l'audiència assenyalant que George Clooney (notablement absent) s'estima més  pedre's en l'espai a passar un minut més amb una dona de la seva mateixa edat.
Ell fill de Mia Farrow i Woody Allen clava a Twitter una dura punyalada al seu pare, absent a la festa.
Matthew McCounaughey va guanyar com el millor actor dramètic, Jared Leto com a millor actor de repartiment, Cate Blanchett com a millor actriu dramàtica, Bono i U2 per millor canço. Amy Adams s'endugués el premi com a millor actriu de comèdia. Alfonso Cuarón es va convertir en el primer director hispà a guanyar un Globus d'Or al millor director. Leonardo DiCaprio bva resivir el premi al millor actor de comèdia. La gran estafa americana com a millor comèdia o musical i 12 anys d'esclavitud com a millor pél.licula dramàtica.

Vyara desde el periodico "La Vanguardia"