dimecres, 23 de febrer del 2011

Felicitem les entitats




Les noces de plata dels gegants de Sant Feliu
El Cavaller Guillem i Violant de Bar bufen enguany 25 espelmes i per celebrar-ho han preparat una bona llista d'activitats per a totes les edats que s'allargaran fins l'octubre de 2010. Un conte i una euca faran arribar l'història d'amor dels gegants als més petits, mentre que una exposició repassarà la trajectòria de la colla gegantera de la cuitat.
El conte és una adaptació de l'obra teatral de Núria Pradas que els geganters van escenificar a Sant Feliu ja fa uns anys.
L'auca, per la seva banda, recull la història dels dos gegants des de la seva construcció l'any 1985. Violant de Bar és un personatge històric que va estar a Sant Felui l'any1380, i el Cavaller Guillem és un personatge de llegenda, que va lluitar contra el drac d'Olorda per alliberara bella Violant. L'auca té 25 anys vinyetes i el text de l'escriptora santfelienca Joana Respall.
Altres activitats que tindran lloc , són una trobada de gegants a finals de maig i una representació teatral del conte durant la festa del Tardor.
Vyara