dimarts, 1 de setembre del 2009

exposiciò fibras vegetals


Jardi botànic de Barcelona
Josep mª Montserrat Marti
Les plantes són aliment i medicina. Les plantes sÓn presents en molts dels objectes amb què convivim diariament. La utilització de fibres vegetals forma part indestriable de la nostre evolució cultural i del nostre progrés económic.
L' exposicio convida a reflexionar amb els usos de les fibres excloses a la conca del mediterrani. La exposiciò vol ser a mes un homenatge a la feina i la habilitat dels artesans a la seva imaginacio per invetar eines per dominar les fibres i als oficis que han permes desenvolupar infinites solucions a simples fragments vegetals.
Les plantes han estat desde els inicis dels temps convivim amb els essers humans, i que els primers homes van apendre a treure profit de la vegetacio.
el jardi convida amb aquesta exposicio a reflexcionar sobre les no textils procedents de plantes de la conca del mediterrani la exposicio sorganitza al voltant de la relacio que sestableix entre les plantes que ens als propocionen els utensilis elaborats i les tres dimensions del lespai la corda amb la linea el teixit amb el pla i la cistelleria amb el volum
la cistelleria es una activitat que magatzema productes i embalatges procedent del del brancatge jove i flexibleresistent com el vimet la canya o lavellaner.
el jardi preserva coleccions de plantes mediterranies de tot el mon el jardi actua com a element difusor de la cultura botanica i naturalista.Mitjancan aquesta difusio es promou la sensibilitzacio del ciutada vers el conoiximent i el respecte a la natura.El jardi rep el suport de linstitut botanic de barcelona linstitut es un centre de reserca mixt ajuntament de barcelona i CSIC dedicat a la investigacio botanica.Te una inport biblioteca i un dels erbaris mes grans de catalunya
Lajuntament de barcelona ,regula la utilitzacio del jardi com espai dexperimentacio amb noves plantes i noves tecniques per desenvolupar el camp de jardineria sostenible.
Rovert
Roberto

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gracies per intiresnuyu iformatsiyu