dimecres, 12 de gener del 2011

susoespai, creació i salut mental


-Qui som.
L' associació susoespai-creació i salut mental es una entitat sense ànim de lucre, que vol apropar els museus d´art a l´ámbit de la salut mental mitjançant la pràctica artística.
L´équip docent està constituït per professors llicenciats en Belles Arts. Són gent positiva, respetuosa amb les persones i que saben valorar la producció artística.
-Què proposem.
El susoespai: Un centre de creació artística permanent per a persones que conviuen amb un trastorn mental sever i que són usuàries de la Xarxa de Salut Mental de Catalunya.
En el Museu Nacional d´Art de Catalunya i la Federació Miró hi han diferents coleccions.
Gràcies a aquest vincle directe amb el món museístic el que fa original el projecte i dóna a aquestes persones la possibilitat de desnvolupar les seves capacitats creatives , augmentant la socialització.
-Quines activitats es desenvolupen.
Els seminaris-taller sónllocs on hi han propostes didactiques qui combinen amb visites de museus amb pràctiques artístiques en el susoespai. La partteòrica s'explica majoritàriament a les sales dels museus per gaudir de les obres. Eles diferents temes que treballem són: dibuix, escultura, pintura, música,expressiú cultural escriptura, ets, ets,ets.......

Las activitats ón dinamiques i participatives. Es treballen colectivament e individualment.

El curs es d'otubre a juny i de dilluns a divendres .

L'activitat en el susoespai ajuda als participants a millorar el seu benestar, la seva qualitat de vida i de fomentar la seva autonomia i el seu creixement personal.

-Museus i salut mental

Les persones qui participen en el susoespai tenen dificultats per relacionar·se en l'expressió de sentiments i autonomia personal.

El prójecte susoespai vol afavorir la intergració d'aquestes persones en la vida cultural i social de la ciutat. Se'ls proporcionen estimuls i motivacions que li ajuden a descobrir les seves potencialitats creatives.

També es recull la damanda dels participants en el seminaris-tallers des de l'any 2000 fins ara i l'interès perquè aquestes experiéncies tinguin mes continuitat