dimarts, 20 de maig del 2014

La cigarreta electrònica

Cau en un 70% la venda de cigarretes electròniques
  Al descens en el consum s'hi afegeix el tacament del 60% del establiment on es distribueixen els dispositus electrònics. El sector dóna ocupació a més de 11.000 persones a nivell estatal.

Tot i que a dia d'avui la cigarreta electrònica o l'ecig encara no ha registrat cap cas mortal que es pugui atribuir al seu consum, el sector, després de mesos de creixament, experimenta ara una caiguda en les vandes del 70%. El president de l'Associació Nacional Espanyola de Vapeadors (ANEV), Pedro Cátedra, atribueix aquest descens al conjunt d'estudis que comencen a aquiparar els perjudicis per a la salut dels e-cigars amb els del tabac convencional. A la caiguda de les vendes s'hi afegeix el tancament d'un 60% dels establiments en què es poden obtenir les cigarretes electròniques.
  L'esduriment de la legistació, que prohibeix fumar e-cigars en espais públics, com ara espais d'esbarjo infantil, escoles i instituts, centres sanitaris i transports públics, i els primers estudis sobre els efectes sobre la salut estan frenant l'expansió d'aquest sector. Cátedra preveu que si no s'atura el que considera "una campanya anticigarreta electrrònica", un 20% de les botigues que encara resten obertes es veuran obligades a tancar. Una noticia amb greus repercussions pel fet que un estudi recent exposa que aquest sector dóna ocupació a més de 11.000 persones a nivell estatal col.loca 5.163 persones de manera directa i 6.548 de forma indirecta. L'Associació Nacional de la Cigarreta Electrònica (ANCE), en un intent d'avançar-se a la directiva en vigència el 2016, recomana als dispositius que contiguin més de 0,2 grams de nicotina, el màxim establert por la UE.

El tabac electrònic va augmentar molt de vendes en un any i ara les està perdent

Les xifres                                                                                       
500.000 persones moren anualment                              
per culpa del tabac i les seves malalties                         
associades a l' Estat espanyol                                      
11.000 persones a nivell estatal tenen
una ocupació directa o indirecta dins
el sector de la cigarreta electrònica.

Vyara desde el periódico "El PUNT AVUI"