dijous, 20 d’agost del 2009

servei meteorològic de catalunya

Finalitza l'onada de calor

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha donat avui per finalitzat l'avís de nivell 2 per onada de calor, activat des del diumenge 16 d'agost.

Catalunya ha afrontat temperatures que van superar els 40 graus en alguns punts.

En un comunicat, l'SMC ha informat que en aquest episodi de calor s'ha superat el percentual 98 de les temperatures màximes de l'estiu --que s'emmarquen al 2% dels dies més càlids-- en més de la meitat de les estacions meteorològiques automàtiques que gestiona, i al 30% d'elles s'ha superat aquest llindar durant tres dies o més.

Tot i les temperatures registrades, cap de les estacions amb més de cinc anys de dades havien superat la temperatura màxima de la sèrie. Tot i això, els termòmetres van arribar als 40, 1r a Seròs, el 17 d'agost, 39, 6è a Tornabous --tots dos a Lleida-- i 39,5è a Vinebre (Tarragona).

A l'Observatori Fabra a Barcelona ahir es van arribar als 37,8è, fet que suposa la temperatura més alta d'aquest any i el cinquè registre més alt de tota la sèrie de dades de l'estació, des de 1913.

Tot i que la calor remet, Protecció Civil ha ampliat avui les restriccions per prevenir els incendis forestals a Catalunya. La Generalitat ha decidit reforçar les mesures antincendis, amb especial incidència en zones boscoses.La Tafanera Envieu a menéame Envieu a wikio Envieu a fresqui Envieu a del.icio.us Envieu a digg.com Afegir a Preferits de Technorati Afegir a Preferits de Yahoo! Afegir a Preferits de blinklist Envieu a Facebook

sole