dimecres, 3 de juny del 2009

Parc de Torre Blanca

El Parc de Torreblanca es una antigua propietat dels Marquesos de Monistrol situada entre els municipis de Sant Feliu de Llobregat Sant Just Desvern i Sant Joan Despi.
Ha passat a ser, un parc públic que pot constituirse com el mes important de la zona .
En el seu inici fou un jardi botanic del cual queda la vegetacio actual de la zona del lloc construit en un estil romantic noucentista adornat amb conglomerats artificials, coves i glorietes que li confereixen una gran bellesa.
Avui podem estudiar aqui numbroses especies de gran interes botanic propies de Cataluña, i altres de exotiques altres zones del parc son de nova creacio concebudes per al màxim de espais escenics. Amb una vegetació escollida amb cura. És clar que per arribar a un coneixement profund d´aquesta bellesa i poder estimar-la coma cosa própia de cada una de les persones que visiten el parc, cal coneixer-la i amb aquesta finalitat us presentem aquesta guia de la natura del Parc de la Torre Blanca. Va dirigida a totes les persones que pensen que un arbre és qualcom més que un tronc amb fulls, i sobretot els infants i la joven ja que la seva formació naturalista requereix una atenció especial .Ells són el que dins ben pocs anys ensenyaren als seus fills que l´esperit també necesita aliment y una part d´aquest pot ser gaudir de tot alló que ens dona la natura. Els coneixements botónics dels visitants del parc poden ser molt diversos, i hem intentat satisfer linteres d´un universitari, així com el de un nen de l´escola primaria. Aquesta guia consta d´una part formada per fitxes que descriuen cada una de les especies d´arbres i matolls del parc d´un grossor que explica les paraules t`ecniques i finalment dels llistats d´espècies per ordre alfabetic. Finalment hi ha llistes especies del parc per el mon científic i també per ordre del nom vulgar.
En les fitxes que hi ha de cada una de les especies, hi indiquem la zona del parc on les podem trobar, cosa que també ve indicada en la clau de determinació a fi que faciliti el seu reconeixement. Aquesta localització però, pot variar al llarg dels anys ja que les plantes es renoven constantment segons les inclemencies meteorológiques, vellesa de les plantes i modelacions del parc. Esperem que la visita al parc sigui tan lúdica o lésperit tan profitosa al coneixement. Nosaltres així ho desitgem i us oferim la nostra col.laboració per a tot alló que vulgueu consultar.
Torreblanca ha estat al llarg dels segles una finca profundament arrelada a l´història de Sant Feliu, San Joan i San Just. Emplaçada en el punt d´encreument dels tres termes municipals, ha estar també lloc de retrobament socials dels habitants de les respectives poblacions.
En aquets moments, marquen estudis en profunditat que analitzin l´origen i l´evolució de la finca al llarg del temps. Però el que si sabem és que en el passat pertenyia a una finca de majors dimensions. Creiem que aquesta podria ser l´enomanada Torre Soler o de Fonellar.