dimecres, 3 de juny del 2009

Barri de la Falguera

El barri de Falguera també forma part dels espais originaris de la vila. Inicialment, només hi havia unes quantes coses que seguien el traçat del camí real que venia de Barcelona, en el que avui és el carrer de Falguera.
Els Falguera, Família de mercaders barcelonins que s´instal-laren a Sant Feliu durant el S. XVII, van donar nom al Palau, i Posteriorment, al barri.
El creixement d´aquest barri prové del desembolupament del Pla Parcial de Can Falguera que va impusar la Familia Villalonga i que va ser rectificat per la comissió d´urbanisme de Barcelona durant ela anys 1964- 1965.
L´any 1970, l´ajuntament probablement a instàncies dels propietaris, va intentar fer una ampliació d´aquest pla, per la part sud-oest, en uns terrenys que el Pla comarcal del 1953 qualificava de zona agrícola. Aquesta ampliació es va paralitzar el 1974 fins a l´aprovació definitiva del Pla general metropolità.
Amb la transformació del barri pròpia d´aquests anys, s´enderrocà l´edifici de les carmelites ( antiga casa Pairal de cal marquet ), Però es conservà la masia de cal majó de l´era.
La darrera urbanització de la zona es va fer en la década dels noranta, amb el Pla Falguera II que ha donat lloc a la construcció de 750 habitatge, d´una escola bressol i del parc de llobregat; equipaments als quals cal afegir una escola de Primaria i una piscina, construides durant la década dels vuitanta , i l´edifici de la Delegació d´hisenda i el de l´ambulatori , durant els noranta.
Amb la cobertura d´un Tram de la riera de la salut també s´ha fet una nova via d´accés a la ciutat des de l´autopista i l´autovia.

MARIA CARMEN TALAVAN

Escrito por : ROSA MARIA A.